Kinderopvangtoeslag in 2017 omhoog


Kinderopvangtoeslag in 2017 omhoog

Zoals wij al eerder aangaven gaat de kinderopvangtoeslag in 2017 omhoog. De bedoeling van Minister Asscher is dat meer ouders aan de slag willen en/of kunnen. Vanaf 2017 heeft de minister elk jaar 200 miljoen extra te besteden aan kinderopvangtoeslag. Dat is nogal wat. In de praktijk zullen werkende ouders volgens de minister enkele tientjes tot 900 euro per maand er op vooruit gaan.

Wij van deze website vragen ons werkelijk af of de minister dat doel gaat bereiken. Veel van de ouders waar wij contact mee hebben werken nu al. De ouders met een hoog inkomen zullen er het meest van profiteren. Veel van deze ouders hebben al een baan. Gaan zij door een hogere kinderopvangtoeslag nog meer werken, dat valt te betwijfelen.

Kinderopvangtoeslag verhoging vanaf 2005 tot 2009

In de bovengenoemde periode werd de toeslag ook al verhoogd. Volgens de heer E. Jongen van het Centraal Planbureau zijn er inderdaad meer moeders gaan werken en hebben andere moeders gekozen om meer uren te gaan werken. Dat lijkt dan een goede en effectieve maatregel te zijn geweest. Lijkt want er gingen veel vaders minder uren werken. Een positief effect dus van deze verhoging. Maar het doel om meer moeders aan het werk te krijgen is niet geheel gelukt.

Kinderopvang kwaliteit

Het accent van de kinderopvangtoeslag verhoging ligt op de arbeidsparticipatie van moeders. Wat niet helemaal aan bod komt bij de minister is de kwaliteit van de Kinderopvang. Door de bezuinigingen in de afgelopen jaren is deze soms dramatisch omlaag gegaan. Dat zien we dagelijks aan alle misstanden die in de pers te lezen zijn. Wij van deze website hopen echt dat de hogere kinderopvangtoeslag ook de kwaliteit in de kinderopvang ten goede komt. Laten we ons daar allemaal sterk voor maken.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *