Blundert de Belastingdienst met definitieve kinderopvangtoeslag berekening 2014? 2


Kinderopvangtoeslag 2014 definitieve berekening

Rond 7 januari heeft de postbode bij veel gezinnen met jonge kinderen een definitieve berekening voor de kinderopvangtoeslag 2014 in de brievenbus gegooid. Veel mensen hebben deze definitieve berekening al een keer ongeveer een jaar geleden gehad. De bedragen die op de berekening staan lijken van geen kant te kloppen en het ziet er naar uit dat er ergens iets fout is gegaan. We hebben reacties van mensen ontvangen die veel geld terug krijgen en reacties van mensen die veel geld moeten betalen.

Op Social Media zijn veel reacties te vinden van verbaasde ouders. En de Belastingfoon was slecht bereikbaar . Wat doorgaans niet gebeurd als het om een verschil van paar tientjes Kinderopvangtoeslag gaat.

Oorzaak

Een aantal kinderopvanginstellingen heeft door een computerfout de uren voor de eerste vier maanden kinderopvang van 2014 niet doorgegeven. Deze fout is direct daarna rechtgezet bij de Belastingdienst, de gegevens zijn toen juist aangeleverd, Maar in plaats dat de Belastingdienst met de goede uren gaat werken, versturen de blauw schildpadden foutieve berekeningen, terwijl de juiste informatie bij hun voorhanden is. De Belastingdienst ontkent dat er spraken is van een computerfout. (Wat klopt, omdat de fout niet bij hun ligt)

Oplossen

Je kunt dit oplossen door bezwaar te maken bij de Belastingdienst. Stuur een jaaropgaaf van je Kinderopvanginstelling op met het overzicht van het aantal uren in 2014, met eventueel daarbij de facturen. We zullen bekijken of we op deze site een voorbeeld bezwaarschrift kunnen plaatsen.

Hoogte Kinderopvangtoeslag lastig te bepalen?

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is voor veel mensen lastig te bepalen en hangt met een hoop dingen samen. Zo wordt voor de berekening van de Kinderopvangtoeslag het verzamelinkomen van alle ouders of verzorgers opgeteld. Het verzamelinkomen is iets anders als het bruto inkomen.

Welk bedrag moet ik betalen voor mijn Kinderopvang in 2014?

Kinderopvangtoeslag.com brengt elk jaar meestal rond juni een sheet uit om de Kinderopvangkosten van het volgend jaar te bereken. Ook voor 2014 hebben wij een toen der tijd eensheet ontwikkeld. Om ouders op weg te helpen (en gerust te stellen, of teleur te stellen) stellen wij de sheet van 2014 gratis ter beschikking.

Het wachtwoord voor de sheet is:
uwh4473r

Op de site van de Belastingdienst (toeslagen.nl) kan je, als je het nog aandurft, ook berekenen wat je in 2014 aan Kinderopvangtoeslag moet betalen.

Wel vaker problemen Belastingdienst, Toeslagen en ICT?

In het nieuws horen we vaker over problemen met de Toeslagen en de Belastingdienst. Zie hiervoor bijvoorbeeld Google

We houden jullie op de hoogte!

 

 


Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “Blundert de Belastingdienst met definitieve kinderopvangtoeslag berekening 2014?