gedupeerden kinderopvangtoeslag 13


Gedupeerden kinderopvangtoeslag

Het kan zijn dat je in de problemen komt en de dupe wordt van een terugvordering van de Belastingdienst. Zoals je in andere berichten op dit blog kunt lezen is het belangrijk dat je goed en eerlijk al je gegevens opgeeft bij de Belastingdienst. Ook wijzigingen in je kinderopvangtoeslag moet je eigenlijk meteen doorgeven.Doe je dit niet dan moet je het teveel ontvangen bedrag uiteindelijk terug betalen aan de Belastingdienst.


Als je de dupe wordt van de kinderopvangtoeslag kunnen de bedragen die je terug moet betalen aardig oplopen en daarom zijn er belangen verenigingen voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslag.

Organisaties gedupeerden kinderopvangtoeslag

Hieronder staan twee voorbeelden van organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van de kinderopvangtoeslag

 • www.gedupeerdenkinderopvangtoeslag.nl. Dit is een site die is opgericht door een aantal ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag. Je kunt op deze site brieven downloaden die je op kan sturen naar de Belastingdienst. Op deze site staan ook een aantal veel voorkomende problemen met de kinderopvangtoeslag. Hieronder staan de belangrijkste punten opgesomd:
  1. U moet bedragen betalen die u niet heeft ontvangen. Dit is bijna bij iedereen het geval. Hier kan je niets aan doen dit is een fout van de Belastingdienst, waar jij als ouder last van ondervind.
  2. Er is uit de gegevens niet duidelijk op te maken dat er aan de gastouder betaald is. Dit is vaak ook een miscommunicatie tussen u en de belastingdienst of de gastouder en de Belastingdienst.
  3. Geen redelijke verhouding tussen werk- en opvang uren. Dit komt vaak voor als je gedurende het jaar een tijdje werkloos raakt. Verder is het ook alleen maar mogelijk om hele dagen kinderopvang te nemen.
 • www.steunpuntkinderopvangtoeslag.nl Deze site zet zich ook in om ouders te helpen met problemen met de kinderopvangtoeslag. De site is onderdeel van de Salto advies groep. De SALTO Advies daagt ondernemers, directeuren en managers uit een salto te maken en de zaken eens van een andere kant te bekijken, zo nodig de organisatie op zijn kop te zetten en los te komen van vanzelfsprekendheden. Dit geeft ruimte voor nieuwe inzichten.
  SALTO Advies begeleidt dit proces zodat het niet zomaar een losse buiteling is maar een doelgerichte beweging blijft. Op de deze site kan je lezen wat voor begeleiding er mogelijk is bij een conflict met de Belastingdienst.

Voorkomen worden dat je de dupe wordt van de kinderopvangtoeslag.

Hoe kan je het beste voorkomen dat je slachtoffer wordt van de kinderopvangtoeslag en de Belastingdienst? Het antwoord is simpel. Het enige wat jij er aan kunt doen is al je wijzigingen goed doorgeven. Als de Belastingdienst fouten maakt, kan jij er niets aan doen, dan heb je alleen de problemen.


Je moet er dan vaak zelf achteraan om de problemen recht te zetten. De bovenstaande instanties kunnen je dan goed van pas komen. Je zal dan zien dat er meer ouders zijn die dezelfde problemen hebben met de Belastingdienst.

Als de Belastingdienst duizenden euro’s terugvordert is dat voor veel mensen problematisch, wat logisch is want het meren deel van de mensen komt in de problemen als ze opeens zulke hoge bedragen moeten terug betalen.

Probeer dus te zorgen dat je niet de dupe wordt van de kinderopvangtoeslag.

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je email achter en ontvang alle nieuwe berichten en besparingstips voor de kinderopvangtoeslag!


Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

13 thoughts on “gedupeerden kinderopvangtoeslag

 • salima

  volgens de belasting moet geld terug betalen
  omdat geen jaar opgave heb van 2010
  maar wel een contract 2010
  maar de gastouder is opgepakt nu kan ik ze niet

  meer berijken hoe moet ik dit oplossen
  weten jullie hoe laat me aub weten
  goertjes salima

 • Capelse gedupeerde ouder

  Geachte (gedupeerde) ouder(s),

  Graag wil ik het volgende onder uw aandacht brengen over de fraude die zich heeft afgespeeld bij BSO De Parel te Capelle aan den IJssel.

  OBS Klim-Op en BSO De Parel boden sinds 2007 ‘gratis’ opvang aan de ouders. Hierbij nader te verstaan onder ‘gratis’, de ouders hoefden geen eigenbijdrage te betalen en ontvingen hier ook geen nota’s over. De ouderbijdrage zou door een stichting voor de ouders betaald worden. Achteraf bleek dat de eigenbijdrage voor de ouders niet uit een ander potje kwam.

  De BSO deed de digitale aanvraag voor de ouders middels een onrechtmatig verkregen digid code (deze zaak loopt sinds 2012 via de FIOD). De kinderopvangtoeslagen werden rechtstreeks overgemaakt op de rekening van de BSO. In 2012 heeft de belastingdienst besloten om met terugwerkende kracht de kinderopvangtoeslagen vanaf 2008, welke gestort werden op rekening van de BSO, bij de ouders te verhalen.

  Het gaat om Capellenaren die destijds BSO afnamen t.b.v. een gemeentelijk traject of erg weinig verdienden om in aanmerking te komen voor deze frauduleuze regeling. Het blijkt dat meerdere ouders uit de WWB-uitkering gedupeerd zijn geraakt door BSO de parel. De BSO is nog steeds operationeel en de school verschuilt zich achter het feit dat zij het eens zijn met het pedagogisch beleid van de BSO. Verder wacht de school het onderzoek van de gemeente en FIOD af.

  De eigenbijdrage bedraagt gem. 2000,- per jaar voor 2 kinderen. Je zou dan kunnen stellen dat het terug betalen van ruim 10.000,- per jaar onredelijk is. De kinderen hebben wel degelijks gebruik gemaakt v.d. BSO en de ouders hebben wel degelijk gewerkt of hebben een gemeentelijktraject gevolgd. De eigenbijdrage van 2.000,- euro is dus vervijfvoudigd.
  Hierdoor betalen de ouders als het ware de volledige kinderopvang, terwijl zij in principe wel in aanmerking zouden komen voor een toeslag en hier ook zeer zeker recht op hebben. De BSO heeft zijn kosten binnen gekregen van de belastingdienst maar heeft verzuimd om de ouders een eigenbijdrage te laten betalen. Wetende dat de ouders hier later problemen mee zouden krijgen. Je zou kunnen bedenken dat de belastingdienst de ouders alsnog zou verplichten om de eigen bijdrage te betalen, we hebben het dan over een bedrag van 2000,- euro per jaar voor twee kinderen. In plaats van 10.000,- euro per belastbaar jaar. Voor sommige ouders hebben wij het over een periode van 2008-2012, reken de schade zelf maar uit.

  Als bijlage ontvangt u de officiële brief van de school uit 2007 waarin zij ouders gratis BSO opvang aanbieden, wat technisch dus niet kan. Hiermee is dus vastgesteld dat de school op de hoogte was van deze constructie. Waarbij ouders jaren lang kinderopvangtoeslag hebben aangevraagd zonder een eigenbijdrage te betalen, waardoor de ouders gemiddeld 10.000,- euro per jaar moeten terug betalen.

  Het is een situatie die enorm uit de hand dreigt te lopen en voor sommigen al reeds ver strekkende gevolgen heeft. Er zijn gevallen van gedupeerde ouders die door de BSO financieel in de problemen terecht zjn gekomen. De belastingdienst heeft bij deze ouders de toelagen ingehouden waardoor zij financieel onder aan de ladder terecht zijn gekome. Zonder ruimte om de schulden af te lossen worden de schuldhulpaanvragen afgewezen met als gevolg dat de gedupeerde ouders pas na 5 jaar weer een aanvraag kunnen indienen.
  Deze ouders lopen bij de voedselbank en kledingbank, hiermee kunnen zij maar net het hoofd boven water houden. Ook worden mondige ouders geïntimideerd door werknemers van de BSO, hiervan zijn inmiddels aangiften bij de politie gedaan.

  Ik hoop jullie middels dit bericht op de hoogte te hebben gebracht van de fraudezaak uit Capelle aan den IJssel.

  Met vriendelijke groet,

  Capelse gedupeerde ouder

 • Capelse gedupeerde ouder

  Graag voeg ik nog het volgende toe:

  1
  De BSO benadert ouders om alsnog met spoed de eigenbijdrage te betalen, niet doen! De belastingdienst ziet dit als het meewerken aan fraude!!!

  2
  De gedupeerde ouders van BSO De Parel hebben inmiddels gezamelijk een advocaat in de arm genomen. Hierbij roep ik alle ouders op die vanaf 2007 buitenschoolse opvang hebben afgenomen van BSO De Parel:
  -basisschool Klim-Op ‘Bongerd’ of ‘Roerdomplaan’ te Capelle;
  -basisschool De Triangel te Capelle;
  -basisscholen uit Zoetermeer en Gouda waar deze BSO ook operationeel is.

  Samen staan we sterk en kunnen wij de juridische kosten dekken!
  Ook de ouders die nog geen aanslag van de belastingdienst hebben ontvangen roep ik hierbij op zich te bundelen en een front te vormen.

  Het zal waarschijnlijk een langdurig proces zijn, maar niets doen is geen optie. Resultaten uit het verleden hebben bewezen dat de rechtzaken, die door de gedupeerde ouder tegen BSO De Parel zijn aangespannen, 1 op 1 zijn verloren door de gedupeerde partij.Nog lopende rechtzaken gaan momenteel al het tweede jaar in.

  Met vriendelijke groet,

  Capelse gedupeerde ouder

 • Capelse gedupeerde ouder

  Geachte (gedupeerde) ouder(s),

  Op zaterdag 17 augustus 2013 sprak Rob Nieuwveld van Radio Capelle in het programma ‘Puntsgewijs’ met enkele van de gedupeerde ouders.

  Honderd ouders uit Capelle zijn de dupe van mogelijke fraude met kinderopvang toeslag. De belastingdienst is inmiddels een onderzoek gestart naar de directie van de kinderopvang.

  http://www.radiocapelle.nl/podcasts/1565-capelse-ouders-dupe-van-fraude-kinderopvang/

  Met vriendelijke groet,

  Capelse gedupeerde ouder,

 • N. el Hachimi - el Moubarik

  ik heb ook probleem met belastindienst over kinderovang toeslagen, nu ik heb een beslaglegging van de belastingdienst op mijn salaris ze nemen een bedrag van 997,- euro mer maand is heel veel voor iemand nu ik heb sinds november 2013 achterstand van de belangrijk maand lasten, nu ik ben bang mischien binnen kort ze gaan voor mij de gas stroon en water en zorgverzekering en ander kosten stoppen en dan is een heel groot probleem, nu ik zoek hulp help mij als iets weet dank u

 • anouk

  Zijn er nog mensen die nu nog geconfronteerd worden met Darkom en Wij Kids (2008), door aanslagen van de belastingdienst? Graag verneem ik iets van jullie.

  • De ruiter

   Ja wij ook het loopt via de rechtsbijstand wordt er doodziek van en dat de eigenaar van darkom met de noorderzon vertrokken is

  • marjolein

   hoi anouk, wij net zo…. wat doen jullie hier aan? welke instantie hebben jullie ingeschakeld? ik vind het zooo niet fair! wij zijn de dupe en de organisaties maken er een potje van, hopelijk beseft de belastingdienst dat… kloppen jullie jaaropgaves van darkom en wij kids?? ik vraag me af of t klopt, heb het idee dat ze er meer op hebben gezet, zodat ze meer konden vangen, jij?

   • Anouk

    We zijn er nog steeds mee bezig. Na een hoop gesteggel en brieven met daarin foutieve informatie(dat we niet gereageerd hadden, geen informatie hadden aangeleverd en dat we geen gebruik hebben gemaakt van een mondelinge uitleg etc), gaan we nu een rechtszaak opstarten.

 • Martine Wolf

  hallo allemaal,

  Wie heeft er nog meer problemen met Darkom?
  Wij moeten nu ook alles terug betalen. De belastingdienst speelt bij ons ook een smerig spelletje over brieven die wij moeten hebben ontvangen maar dit is echt niet zo!!!
  Misschien als we met z’n allen aan de bel trekken komen we verder?
  Groetjes Martine

 • gul

  dag allemaal,

  wie heeft dezelfde problemen als ik mbt kinderopvang Estro? de kinderopvang heeft een jaar lang toeslag op mijn naam ontvangen, terwijl mijn kind daar al uitgeschreven was. de belastingdienst probeert dit bij mij te verhalen. wat de situatie ingewikkelder maakt is dat de kinderopvang failliet is verklaard. echter is dezelfde eigenaar weer een kinderopvang begonnen onder een andere naam. hoe oneerlijk kan het nog zijn??