kinderopvangtoeslag nieuwe pagina Belastingdienst Toeslagen


Kinderopvangtoeslag aanvragen of wijzigen? De Belastingdienst heeft nu een nieuwe webpagina ontwikkeld! Naast de kinderopvangtoeslag, waarover je op deze site veel informatie kunt vinden, bestaan er ook nog andere toeslagen. Dit zijn:

  • Kinderopvangtoeslag. Compensatie in de kosten voor het opvangen van je kinderen die naar een opvanginstelling gaan.
  • Zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een extra vergoeding voor mensen die weinig verdienen om tegemoet te komen in de kosten van de zorg. Vroeger voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel waren de kosten voor de zorgverzekering inkomensafhankelijk. Met de overgang naar het nieuwe zorgstelsel is deze toeslag ik het leven geroepen
  • Kindgebondenbudget. Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. U krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebondenbudget hangt af van het verzamelinkomen, het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen.
  • Huurtoeslag. Een tegemoetkoming in de de kosten voor het huren van een huis. Je kan dit een beetje zien als de tegenhanger van de hypotheekrenteaftrek. Het belangrijkste verschil is dat er geen huurtoeslag mogelijk is boven een bepaalde inkomensgrens.

De vernieuwde site van de Belastingdienst en de kinderopvangtoeslag.Omdat deze 4 toeslagen, dus ook de kinderopvangtoeslag, nauw samenhangen met elkaar. En omdat wijzigingen voor één vorm van toeslag ook invloed hebben op de andere vorm van toeslag, heeft de Belastingdienst een webpagina gemaakt waar je een duidelijk overzicht ziet staan voor al jouw toeslagen!

Kinderopvangtoeslag wijzigen? Inloggen.

Je kunt inloggen met je Digid code, je weet wel die code die wel eens in het nieuws komt omdat er weer een overheidswebsite gekraakt is! Voor meer informatie over de Digid code kan je op hun website kijken.

Overzicht mijn toeslagen

Het voordeel van de nieuwe site van de Belastingdienst is dat je in één overzicht de volgende zaken ziet staan:

  • De hoogte van al je toeslagen. Je kunt hier dus zien hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt. Dit is hetzelfde bedrag als op je rekeningafschrift 🙂
  • Mijn formulieren. Hier komt een overzicht te staan van formulieren.
  • Status van al je wijzigingen. Je vindt hier een mooi overzicht van al je wijzigingen en de status daarvan!
  • Verder kun je eenvoudig aanklikken welke wijziging je door wilt geven.

Mening kinderopvangtoeslag.com

De nieuwe persoonlijke website van de Belastingdienst ziet er overzichtelijk uit! Je krijgt in één overzicht te zien hoe je ervoor staat! Dit kan zeer handig zijn om het overzicht te behouden en daardoor te voorkomen dat je foute maakt.  De kinderopvangtoeslag wordt steeds soberder en de regels ingewikkelder. Een foute of te late wijziging, kan je zomaar een paar honderd euro kosten, als het niet meer is!

Over de werking is ons verder nog niets bekend, daarvoor is het eenvoudig weg te vroeg. De wijzigingen zijn correct weergegeven en de hoogte van de Toeslagen ook! Krijgen we toch nog iets terug voor de verlaging van de kinderopvangtoeslag.

Situatie vroegen

Vroeger, konden wijzigingen in de toeslagen door worden gegeven via een te downloaden programma of een papieren formulier. Per wijziging ontving je dan een reactie per post thuis. Niet meteen maar vaak een paar weken later. Dit betekent dat je alle wijzigingen goed moe(s)t bewaren.

Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *