Kinderopvangtoeslag tips 3


Kinderopvangtoeslag tips kunnen je een hoop problemen besparen. Het is lekker dat je kinderopvangtoeslag krijgt maar het is vervelend als je teveel krijgt en het later moet terugbetalen. Het is helemaal vervelend als je het onterecht krijgt en aan het einde van het jaar honderden euro’s moet betalen. Daarom hebben we hieronder een aantal tips neergezet:

Belastingaangifte en kinderopvangtoeslag

De kinderopvangtoeslag hangt nauw samen met de belastingaangifte. Het verzamelinkomen wat uit de belastingaangifte rolt bepaald de hoogte van de kinderopvangtoeslag. Als je niet zelf je belastingaangifte invult is het handig degene die jouw belastingaangifte invult ook je kinderopvangtoeslag aan te laten vragen. Meestal doen Belastingadviseurs dit automatisch, omdat ze natuurlijk ook niet achtelijk zijn, maar hou het in de gaten.  Bij eventuele wijzigingen in werktijd, salaris of persoonlijke situatie kan je beter een keer teveel om hulp vragen dan één keer te weinig!
Banner T-shirts full banner
De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kind gebonden budget  worden ook bepaald aan de hand van het verzamel inkomen. Houdt dus altijd in de gaten of je hier ook recht op hebt! Het kind gebonden budget wordt vaak automatisch aan je uitgekeerd.

Aanvragen kinderopvangtoeslag

Bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag liever teveel verzamelinkomen geven als te weinig. Hoe meer je verdiend, hoe minder kinderopvangtoeslag je krijgt. Aan het einde van het jaar wordt het verrekend, het is leuker als je 400 euro van de belastingdienst krijgt, dan dat je 400 moet betalen! De belastingdienst is er niet soepel mee. Het bedrag wat je eventueel moet terugbetalen wordt vermeerderd met heffingsrente.

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je email achter en ontvang alle nieuwe berichten en besparingstips voor de kinderopvangtoeslag!Banner BabyManagement full banner
Meer informatie over hoe je precies de kinderopvangtoeslag moet aanvragen met alles wat daar bij komt kijken vind je hier. Je kunt op de site van de Belastingdienst berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt krijgen in jouw specifieke situatie. Hier kan je meer informatie vinden over het berekenen van de kinderopvangtoeslag.

Controleer LRK nummer

Als je gebruik maakt van een gastouderopvang, zorg dan dat je controleert of deze is ingeschreven in het landelijk register (www.landelijkregisterkinderopvang.nl) Staat je gastouder hier niet in, vanaf 2011, dan krijg je geen kinderopvangtoeslag. Vervelend als je daar na een aantal maanden achterkomt en je gastouder al honderden euro’s hebt betaald. Vanaf januri 2011 is het niet meer mogelijk kinderopvangtoeslag te krijgen voor een gastouder die niet in geschreven staat in het LRK. Misschien vervelend, maar het voorkomt dat je aan het eind van het jaar duizenden euro’s terug moet betalen!

Wijzigingen op tijd door geven voor kinderopvangtoeslag

Geef op tijd wijzingen in je persoonlijke situatie door aan de belastingdienst, deze wijzigingen hebben invloed op de hoogte van je kinderopvangtoeslag! Voorkom verassingen achteraf. De belastingdienst is niet mals. Je kunt het best de wijzigingen doorgeven met het programma wat te downloaden is van de site www.toeslagen.nl. Zorg bij het invullen van een wijziging dat je alle belangrijke papieren die er mee te maken hebben, in de buurt hebt. Vooral de eventuele belastingaangifte van het afgelopen jaar kan handig zijn.

Eigen bedrijf en kinderopvangtoeslag

Als je bijvoorbeeld een eenmanszaak hebt, weet je bijna nooit wat je aan het eind van het jaar verdiend hebt. De resultaten van je zaak werken door in je privé leven en boekhouding. Ons advies: Maak een schatting en ga er (ver) onder zitten. Een spaarpotje is altijd beter als een acceptgiro van de Belastingdienst van een paar duizend euro.

Je kan met je te verwachten inkomen een berekening maken en dan een gelijke berekening met 10 of 20 duizend euro meer, om het verschil te bepalen. Maak dan naar eigen inzicht een keuze.

Doe je voordeel met deze kinderopvangtoeslag tips.

Blijf op de hoogte

Laat hieronder je email achter en ontvang alle nieuwe berichten en besparingstips voor de kinderopvangtoeslag!


Leave a comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 thoughts on “Kinderopvangtoeslag tips